AKTIVITETSPLAN 2019

Følgende aktiviteter er satt opp for Hammerfest og Omegn Hundeklubb i 2019 - Sist oppdatert 28.01.19:

Hele året:
Tirsdager: Agility kl 18:00, onsdager: Rallylydighet kl 18:00, torsdager: lydighet kl 19:00

AKTIVITETSPLAN 2018 FOR HAMMERFEST OG OMEGN HUNDEKLUBB

Når                                Hva                                                                         Ansvarlig

Hver tirsdag                Agilitytrening kl 18:30-20:00
Hver onsdag               Rallylydighet kl 18:00-20:00
Hver torsdag               Lydighetstrening kl 19:00-20:00

08.-10. mars                 Rallylydighetsstevne i Kvalsundhallen        Stevnekomiteen

21. mars                        Årsmøte kl. 18:00                                               Styret
                                       Sted: Kantina på Hammerfest sykehus

28.-29. april                  Kvalsundutstillinga                                          Utstillingskomiteen

07.-09. juni                   Blodsporkurs                                                     Kurskomiteen

15.-16. juni                     Agility og lydighet                                            Stevnekomiteen

22.juni-17. august       Sommerferie
                                        Det er ikke planlagt treninger i denne
                                        perioden.

18.-20. okt                     Rallylydighetsstevne i Kvalsundhallen        Stevnekomiteen

Desember                   Juleferie ut året
                                       Det er ikke planlagt treninger i denne
                                       perioden

Agility

I agility går hundene en hinderbane satt sammen av hopphinder, tunnell/pølse, slalåm, vippe, bom, lengde hopp, bord, møn og hjul.  I konkurranse er det om å gjøre og komme seg gjennom banen med minst mulig feil på kortest mulig tid.

Vi trener agility på hundeklubbens tomt i Fjordadalen hver tirsdag fra klokken 18.30.

For å trene agility er det nødvendig å delta på et nybegynnerkurs i forkant, hvis du ikke har trent agility tidligere. Dette er for din egen og hundens sikkerhet.

Rallylydighet

Vi trener rallydighet hver onsdag på hundeklubbens tomt i Fjordadalen klokken 18.00-20.00.

Rally-lydighet er en utfordrende og spennende hundesport som består av mange forskjellige øvelser, 66 i alt. En og samme bane består av et utvalg av 15-20 øvelser. Hver bane inneholder skilt som viser hvilke øvelser ekvipasjen skal utføre. I motsetning til vanlig lydighet er øvelsene aldri de samme. En morsom kombinasjon av varierte baner som i agility, og lydighetsøvelser fra konkurranselydighet.

I rallydighet er det fem klasser: rekrutt, klasse 1, 2, 3 og elite.

Lydighet

Konkurranselydighet er delt opp i fire klasser. Klasse 1, 2, 3 og elite. I hver klasse skal hund og fører gjennom flere forskjellige øvelser.

For å bestå en øvelse må minimum karakter være 5, maks karakter er 10. Ekvipasjen må ha oppnødd en viss poengsum i sin klasse for å kunne rykke opp til neste klasse.

Vi trener lydighet hver torsdag på hundeklubbens tomt i Fjordadalen klokken 19.00.

Miljøtrening

I 2019 startet klubben ett prøveprosjekt med sosiale turer den siste mandagen hver måned. Dette prosjektet har det vært godt med oppmøte på og tilbakemeldingene til klubben har vært gode. Vi ser frem til flere sosiale turer med hunder og eiere i Hammerfest!

Oppmøte:

Hvor vi møter og hvor turene går varierer. Plan for den enkelte tur ligger på vår gruppe på Facebook.

Opplegg:

Fokuset er på å være sosial og gjøre noe koselig sammen med hundene, tilbudet er åpent for hunder i alle aldre. For å sikre at alle deltagerne får en god opplevelse på turen setter klubben som krav at alle hunder skal være i bånd. Dersom du ønsker at din hund skal få hilse på en annen deltager ønsker vi at du spør fører av hunden først. Etter opplegget er det egentrening hvor en kan trene på det en vil, prate sammen eller la hundene hilse. (OBS, tenk over at ikke båndhilsing alltid er så lurt og at ikke alle har kjemi)